Naleśniki do wyboru do koloru
składniki:
2, 5 szklanki mąki
2 jajka 1 szklanka wody
1 mały koncentrat pomidorowy
szczypta soli
jedna mała cebula
jedna papryka czerwona
30 dag pieczarek
puszka kukurydzy
5 dag żółtego sera
jedna kostka bulionu warzywnego
Przygotowanie:
Mąkę, jajka i koncentrat wymieszać razem. Dodać wodę, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawić do smaku solą. Z tak przygotowanej masy smażyć cienkie naleśniki. W tak zwanym międzyczasie pokroić pozostałe składniki na farsz. Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do niej pieczarki, paprykę i odcedzoną kukurydzę, zalać wodą i dodać kostkę bulionową, całość dusić aż stanie się miękka. po odparowaniu wody doprawić do smaku ulubionymi przyprawami oraz dodać pokrojony ser w kostkę. Farsz nakładamy po przestudzeniu na naleśniki. Każdy naleśnik jeszcze chwilę podsmażamy i już gotowy do podania.
Bon appétit!