Szybka przekąska z tofu - specjały kuchni japońskiej
Szybka przekąska z tofu
specjały kuchni japońskiej
Potrzebne będą:
jedna druga kostki tofu dwie łyżki sosu sojowegosok z jednej cytryny dwie łyzki sezamudwa ząbki czosnku świeżo posiekana kolendra pieprz do smaku Sposób przyrządzania:
Najpierw nalezy odsączyć tofu i pokroić je w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojone tofu i obsmażyć do uzyskania złocistego koloru. Następnie dodać 2 łyżki sosu sojowego oraz sok z cytryny, kolendrę i dwie łyżki sezamu. Całość wymieszać, chwilę razem podsmażać i gotowe. Danie bardzo dobrze pyszne z makaronem ryżowym.
Bon appétit!
Szybka przekąska z tofu - specjały kuchni japońskiej